Woorden die je bij het merk Colmar kan plaatsen zijn sportief, stijl, innovatie en het verleden. Dit zijn de fundamenten van dit merk. De inspiratie van Colmar gaat naar de wereld van het skiën en hebben voor deze sport dan ook veel kledingstukken in het assortiment zitten. Als je van plan bent om in de bergen te gaan skiën of snowboarden heeft Colmar genoeg te bieden, maar ook op het gebied van lifestyle is dit merk de afgelopen jaren enorm gegroeid. In dit artikel lees je meer over dit sportieve merk.

Het ontstaan van Colmar

Colmar is in 1923 opgericht door de Italiaanse Mario Colombo en richt zich op het ontwerp van innovatieve en originele activewear voor zowel mannen als vrouwen. Zoals in de inleiding vermeldt bestaat de collectie uit kledingstukken voor het skiën, maar tegenwoordig is het ook populair voor het golfen. Colmar werkt daarom ook samen met professionele sporters en atleten om hoogwaardige kwaliteit kleding te produceren. Je vindt bij Colmar een grote collectie van aantrekkelijk kleding, waarbij hoogwaardige kwaliteit materialen gecombineerd worden met eigentijdse styling. Het is daardoor makkelijk te dragen en ideaal voor veel verschillende sporten. De Colmar jas is het paradepaardje en verkoopt erg goed.

Hoe ziet het merk Colmar er tegenwoordig uit?

In de afgelopen 10 jaar is Colmar enorm gegroeid, zowel op sportief als lifestyle gebied. De ontwerpers deden de afgelopen jaren zeer veel onderzoek naar het verbeteren van de kleding. Zo zijn de kledingstukken technisch een stuk beter met kwalitatief meer hoogwaardige stoffen. Dat geldt zowel voor de sportieve kledingstukken als mode kledingstukken. Daarnaast zijn er bij Colmar belangrijk samenwerkingen ontstaan met het bedrijf Directa Plus. Dit is een bedrijf die grafeen produceert en Colmar is de eerste die dit op een stof verwerkt. Daarnaast werkt Colmar met verschillende topontwerpers van internationale allure zoals Shayne Oliver, White Mountaineering en Au Jour le Jour. Overigens is Colmar nog steeds gewoon een familiebedrijf waarvan de derde generatie op dit moment leiding geeft. Dit zijn dus de kleinzonen van Mario Colombo.

Kies voor kwaliteit met Colmar

Colmar kan wel gezien worden als klassiek en sportief kledingmerk met een modern jasje. De Colmar jas is het paradepaardje, maar hebben daarnaast een veel breder assortiment voor zowel sporters als lifestyle consumenten. De jassen van Colmar zijn erg populair, een andere jas die het overwegen waard is de moose knuckles jas. Dezelfde soort kwaliteit en ook nog eens heel stijlvol.