Wax zegels zijn een van de meest charmante elementen van de postgeschiedenis, ze worden gebruikt door zowel de koningen als gewone mensen om hun brieven intact te houden en te verfraaien. En hoewel ze oorspronkelijk werden ontworpen om te voorkomen dat geheime communicatie werd gelezen, blijven ze vandaag de dag populair om een brief of envelop een persoonlijke touch te geven. In dit artikel zullen we enkele interessante feiten over de wax zegel delen, evenals enkele tips voor het gebruik ervan.

Afkomst

Wax zegels zijn eigenlijk afkomstig uit de klassieke oudheid, en ze werden vooral gebruikt door regeringsfunctionarissen om privileges of geheime communicatie te authentiseren. De zegels bestonden uit een houten handvat, vaak versierd met edelstenen of edele metalen, en een koperen stempel, dat speciaal was gemaakt voor de afzender. Het zegel werd op een waslaag gedrukt die over de sluiting van een envelop of brief werd gegoten, om te voorkomen dat het zou openen en om de ontvanger te laten weten dat de afzender belang had bij de correspondentie.

In de middeleeuwen werd het gebruik van was zegels populair in Europa en werden ze geassocieerd met de adellijke klasse en hun wapenschilden. Na verloop van tijd werden de stempels prachtiger, met afbeeldingen van dieren, bloemen, mythologische figuren, en wapenschilden. Het was echter de uitvinding van de post die het gebruik van was zegels buiten de koninklijke kringen bracht en breed toegankelijk maakte voor de gewone mensen om hun brieven af te sluiten. Tot de vroege jaren 1900 waren wax zegels de norm om een brief mee af te sluiten, en hun charme en magie blijven ons tot op de dag van vandaag betoveren.

Tegenwoordig

Vandaag de dag worden was zegels gebruikt voor allerlei doeleinden, van huwelijksuitnodigingen tot artistieke projecten. Een van de meest populaire manieren om wax zegels te gebruiken is bij het verzenden van briefjes of kaarten naar vrienden en familie. Door het gebruik van wax zegels kun je je schrijven onderscheiden en het een persoonlijke touch geven die niet alleen op het papier, maar op de hele envelop wordt overgebracht.

Het maken van een wax zegel is een eenvoudig proces dat iedereen kan leren. Alles wat je nodig hebt is een paar gereedschappen, zoals een stempel, een kaars en wat was of lijmpistool. De sleutel tot een goede wax zegel is om de was of lijm warm genoeg te krijgen zodat hij gemakkelijk te gieten is, maar niet zo heet dat hij het stempeloppervlak verbrandt. Eenmaal gegoten, moet de was ongeveer 30 seconden tot een minuut afkoelen om het juiste effect te krijgen en het stempel op de was effectief te laten werken.

Van regeringsfunctionarissen tot gewone brieven, wax zegels hebben een lange en rijke geschiedenis. Hoewel ze oorspronkelijk zijn ontworpen om de inhoud van een brief te beschermen tegen nieuwsgierige blikken, hebben ze hun weg gevonden naar onze moderne wereld en worden ze vandaag de dag nog steeds gebruikt om ons schrijven te verfraaien en een persoonlijke toets te geven. Of je nu een bruiloft uitnodiging of gewoon een brief naar een vriend verstuurt, een wax zegel kan je schrijven naar een hoger niveau tillen. Voor meer informatie kun je terecht op https://www.jessyatsea.com/.