De duurste maand van het jaar is toch wel december met de feestdagen die in de maand plaatsvinden zoals sinterklaas en kerstmis. Elk jaar is het wel weer een opkomend topic, de cadeaus die je wilt halen zijn misschien eigenlijk boven het budget, maar hoe kan je toch geld besparen in deze dure maand? Hieronder een paar tips op een rijtje. 

Als eerste is het belangrijk dat je het gehele jaar door gebruik maakt van spaarprogramma’s van verschillende winkeliers en online platformen. Je kan bijvoorbeeld Air Miles sparen dit kan je bij verschillende winkeliers doen zoals Albert Heijn, Shell en Praxis. Met deze spaarprogramma’s kan je sparen voor korting waardoor je uiteindelijk in bijvoorbeeld december deze punten kunt inleveren waardoor je cadeaus met korting of wel helemaal voor niks kunt aanschaffen. 

Daarnaast is het ook zo ontzettend belangrijk om vooruit te denken, dit geld eigenlijk voor de maanden die voor december plaatsvinden. Deze tip kan je eigenlijk het beste voor volgend jaar gebruiken. Na de kerst hebben de winkels en online platformen uitverkoop. Dit om van restanten af te komen terwijl dit eigenlijk nog ontzettend gave producten zijn die je zeker het jaar daarop cadeau kan geven. Dus wanneer de januari maand aangebroken is kan jij het beste je slag slaan. Ook is het belangrijk om prijzen te vergelijken. Vaak denk je dat het een goede aanbieding is, maar is dit ook echt wel zo? Kijk daarom als je een geschikt cadeau hebt in verschillende folders van winkels, maar ook op andere websites. Dit kan je toch vaak een paar euro tot een tientje per product schelen. 

Wat je het gehele jaar het beste kan doen is regelmatig je saldo checken en je bonnetjes bewaren. Zo wordt je een stuk bewuster waar je geld naar toe gaat en misschien heb je wel grote onnodige uitgaven die je in de toekomst kan verminderen

Dit zijn enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat jij jouw volgende december maand een stuk minder stressvol doorkomt.