Eens in de zoveel tijd is het weer zo ver: je moet het dak op om te controleren of alles er nog netjes uitziet. Of er niets is gaan rotten aan de dakgoot en of het boeiboord hout nog netjes is. Wanneer je, ooit, hebt gekozen voor het juiste boeiboord hout, dan zou dat geen probleem moeten zijn. Boeiboord hout wordt gebruikt om daken af te werken. Je ziet het vaak langs dakranden en onder dakgoten. En dat is niet voor niets. Dankzij het boeiboord hout blijven deze onderdelen van je huis langer mooi en zijn ze beter bestand tegen weersinvloeden.

Boeiboord hout is geen hobbymateriaal

Wil je ergens een plankje ophangen, dan kies je niet voor boeiboord hout. Dit materiaal is echt bedoeld om je dak en de dakrand te beschermen. En dat doet het goed. Je kunt het boeiboord hout wel zelf verwerken met de juiste zaag, de juiste boor, de juiste schroeven en de juiste schroevendraaier. Toch is het wel zo fijn om dat met z'n tweeën te doen. Boeiboord hout is geen lichtgewicht materiaal en je wilt wel zeker weten dat je het op de juiste wijze plaatst. Met z'n tweeën is dan wel zo fijn, zeker omdat je dit materiaal eigenlijk altijd op een hoogte staat te verwerken.

Zorg voor je eigen veiligheid

Wanneer je gaat klussen aan je eigen huis, dan wil je natuurlijk dat het erg mooi wordt én dat je er de komende jaren geen omkijken naar hebt. Maar dan moet je op meer dingen letten dan alleen op het juiste materiaal. Wat denk je van jezelf? Ga je aan de dakrand aan het werk? Dan is het geen optie om even een laddertje neer te zetten. Zorg dan voor een stevige steiger, liefst opgebouwd door professionals. Moet je nog verder het dak op? Zeker jezelf dan goed, dat kan veel ellende schelen.

Waar moet je nog meer op letten?

Het is altijd belangrijk om alle veiligheidsmaatregelen te nemen die er zijn. Zorg dus voor schoenen met stalen neuzen, een veiligheidsbril, stevige handschoenen en een helm. Daarbij is het ook van belang dat je gereedschap veilig is en dat je het op de juiste manier gebruikt. Check alle snoeren even voor je begint en vergeet ook niet om het stopcontact te controleren. Is er iets stuk? Vervang het dan op de juiste manier. Ga niets provisorisch oplossen, je moet niet alleen aan je klus denken, maar ook aan jezelf. Veiligheid voor alles!