Tegenwoordig hebben veel mensen een online shop waarop zei hun zelfgemaakte spullen verkopen. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld via Aliexpress, Pinterest en zelfs via Instagram zijn allerlei verschillende spullen te koop. Als je maar een beetje creatief bent hoef je maar iets te bedenken en dit kan viraal gaan en iedereen wil ineens jou product hebben. Een handgemaakt product is veel waard, maar ook jij kan dit zelf maken, hiervoor heb je maar 1 materiaal nodig: Epoxy Resin

Wat is Epoxy?

Epoxy is een kunststof soort, om precies te zijn een thermo hardende kunststof. Deze kunststof wordt vaak gebruikt als lijm of plamuur maar ook om mee te coaten en nu dus ook om je eigen kunst tot realiteit te kunnen wekken. Als je epoxy wilt gebruiken voor creatieve doeleinden heb je een Epoxy Giethars nodig. Het materiaal Epoxy is een bijzonder materiaal, het lijkt namelijk best wel veel op glas, maat is velen malen minder breekbaar dan glas. Het materiaal moet op een zeer veilige manier worden gebruikt en het mag niet gebruikt worden door kinderen. Daarnaast is het heel belangrijk dat de huid beschermd wordt zodra je aan het werk gaat met je Epoxy project, komt het product toch in aanraking met de huid, zorg er dan voor dat je azijn in huis hebt, dit helpt namelijk goed tegen nog niet verharde Epoxy.

Producten maken met Epoxy Resin

Om producten te kunnen maken met Epoxy heb je zoals eerder al gezegd is, een Epoxy Giethars nodig. Het is belangrijk om je aan de mengverhoudingen die op de verpakking staan te houden. Ieder Epoxy Resin kan namelijk een andere mengverhouding hebben, maak je de mengverhouding te waterig, dan zal de substantie heel moeilijk hard kunnen worden.

Het materiaal hecht aan bijna iedere ondergrond maar niet aan Poly Etheen, een vuilniszak onder het project leggen kan dus geen kwaad als je het project daarna nog los wil kunnen krijgen. Heb je geen vuilniszakken in huis dan zou je altijd de ondergrond in kunnen vetten. Heb je een goede ondergrond geregeld, en is de mengverhouding zoals aangegeven op de verpakking? Dan kun je gaan gieten.

Na het gieten van de epoxy is het belangrijk dat je lang genoeg wacht tot dat je product verhard is, de ideale temperatuur hiervoor zal rond de 19 graden celcius liggen. Let wel op als je klaar bent met het project, niet uitgeharde epoxyhars moet namelijk met het chemisch afval worden afgevoerd.