Op het moment dat je van plan bent om te gaan starten met diamond painting, zijn er waarschijnlijk allerlei benodigdheden die je ook aan kunt schaffen. Dit zodat het diamond painten een stuk makkelijker gaat. Wanneer je namelijk een diamond painting pakket koopt, zitten de steentjes die je moet plakken allemaal per kleur verpakt in losse zakjes. Dit is natuurlijk niet erg handig, voornamelijk omdat je dan steeds met je vingers in zo’n zakje moet gaan friemelen om de juiste kleur steentjes uit het zakje te kunnen halen. Hiervoor kun je losse bakjes aanschaffen, zodat je alle steentjes per kleur apart in een bakje kunt doen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere benodigdheden die van pas kunnen komen.

Andere benodigdheden

Naast de bewaarbakjes, zijn er nog tal van andere benodigdheden die je aan kunt schaffen op het moment dat je wilt gaan starten met diamond painting. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale lichtplaten verkrijgbaar. Het doek waarop je de paint gaat maken kun je op zo’n lichtplaat leggen. Hierdoor kun je veel beter zien welke kleur steentjes je op welke plaats moet plakken. Een lichtplaat is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kun je een A4 formaat lichtplaat kopen, maar ook het kopen van een A5 formaat lichtplaat is handig. Ook kan een speciaal plakpotlood je uitkomst bieden.

Diamond painting met behulp van een plakpotlood

Wanneer je een diamond painting pakket koopt, is het niet altijd vanzelfsprekend dat hier een plakpotlood bij zit. Toch kan zo’n potlood ontzettend handig zijn. Met behulp van een plakpotlood kun je namelijk de steentjes die je wilt gaan plakken aan het potlood plakken. Dit zodat alle steentjes steentje voor steentje met je vingers op hoeft te plakken. Zo’n steentje heeft namelijk vaak maar de grote van een broodkruimel. Hierdoor kan het dus een hele uitdaging zijn om deze steentjes vast te pakken. Naast dat je dus een diamond painting pakket kunt kopen, zijn er ook allerlei benodigdheden die je het diamond painten een stuk eenvoudiger kunnen maken.

Maak het jezelf makkelijk

Wanneer je diamond painting niet op de juiste manier uitvoert, kan dit nogal een uitdaging zijn. En het is een gegeven feit dat diamond painting moet zorgen voor ontspanning. Om hier ook daadwerkelijk voor te kunnen zorgen, is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Ga dus niet zomaar blindelings aan de slag, maar zorg ervoor dat je goed voorbereid en zorgvuldig aan de slag gaat. Leg altijd eerst het patroon op tafel. Ga vervolgens op zoek naar de bijbehorende steentjes. Nadat je dit gedaan hebt kun je de steentjes klaarleggen, en tot slot kun je de steentjes op het patroon plakken. Het is slim om kleur voor kleur te werken. Dit zodat je overzicht houdt. Want soms kunnen er wel tientallen verschillende soorten steentjes in één pakket zitten. Wanneer je dan steeds een steentje van de ene kleur gaat plakken, en dan weer een steentje van de andere kleur, zal je zien dat dit niet werkt. Ga dus zorgvuldig te werk en maak het jezelf niet te moeilijk.