Lang voordat de beschaving bestond, maakten hoofdbedekkingen of wat we tegenwoordig hoeden noemen deel uit van het menselijk leven. Mensen zullen instinctief hun lichaamsdelen beschermen tegen verschillende soorten bedreigingen. Hoeden worden gebruikt om ons hoofd te beschermen tegen het extreme weer van de aarde, bedreigingen van andere wezens zoals insecten, evenals aanvallen van vijanden tijdens oorlog. Hoeden kunnen zowel door mannen als door vrouwen worden gedragen, en heren hoeden zelf hebben vele soorten en toepassingen. Soorten herenhoeden worden geclassificeerd op basis van hun functies, bijvoorbeeld project hoeden die worden gebruikt door bouwvakkers of mijnwerkers, insectenwerende hoeden, dit zijn hoeden die bescherming bieden tegen insectenbeten, boeren hoeden die worden gebruikt om het hoofd te beschermen tegen de zon tijdens het tuinieren, baret hoeden gebruikt door militaire soldaten, verkenners hoeden, vissershoeden, enzovoort.

Soorten hoeden voor heren: Gleuf-pet, Boater-hoed, Trucker-pet, Baseballpet

Er zijn ook soorten herenhoeden die worden gedragen om er modieus uit te zien. Bijvoorbeeld een Gleufhoed, dit type hoed geeft een vintage en classy touch. Als je deze hoed draagt, lijk je op Harrison Ford in de Indiana Jones-film. Als je anders wilt zijn, dan kun je een boater hat gebruiken. Deze hoed is gemaakt van geweven stro met een lijst van cirkelvormige linten. Je kunt deze hoed dragen als je een vakantie op het strand hebt. Als je er meer ontspannen en casual uit wilt zien, kun je een muts proberen. Deze muts is gemaakt van gebreide wol, die warm en comfortabel op het hoofd zit. Om jezelf er sportiever uit te laten zien, kun je een baseball cap of trucker cap dragen. Dit type hoed is geschikt voor gebruik in alle omstandigheden, heel casual dat bijna alle mannen dit type hoed hebben gebruikt.

Soorten hoeden voor heren: Snapback-hoed, kleppet

Voor liefhebbers van hiphop muziek ken je natuurlijk de snapback hoed. Zoals de naam al aangeeft, wordt deze hoed achterstevoren gedragen. Om jezelf er mannelijk en karaktervol uit te laten zien, kun je een platte pet kiezen. Met deze hoed zie je eruit als een hardwerkende man. Voor evenementen met een cowboy thema kun je kiezen voor een cowboyhoed in combinatie met jeans en laarzen waarmee je er mannelijk uitziet. Dat zijn enkele van de vele heren hoeden op de markt. Je kunt degene kiezen die bij je personage past.