We kunnen niet meer zonder onze digitale hulpmiddelen. De telefoon is onze beste vriend geworden en een PC is een werkinstrument geworden die op geen enkele werkplek meer ontbreekt. De draagbare variant als de laptop is zo handig om onderweg mee te kunnen werken. In een 17 inch laptoptas neem je die veilig en gemakkelijk mee. Een mailtje versturen, bankieren, surfen op het internet en bijblijven op de social media. In de vorige eeuw nog ondenkbaar. Nu is het de rechterhand van veel werkenden. In alle sectoren en op alle niveaus. Wanneer de batterij leeg raakt of we even vergeten zijn hem op te laden zijn we uitgewerkt en lopen werkzaamheden onherroepelijk vast. 

Goed beslagen ten ijs

Wanneer je met je PC op laptop werkt sta je er niet bij stil. Alles werkt pas optimaal als de nodige voorbereidingen zijn gedaan. De juiste software installeren, je accounts en verbindingen regelen en zorgen voor een goed virus programma. Na het instellen van je persoonlijke instellingen kun je fijn aan de slag. Maar alles moet goed blijven draaien en vraagt onderhoud. Regelmatig je bestanden opschonen houdt de werking optimaal. Neem je je laptop vaak mee, zorg dan voor een laptoptas dames die je computer beschermt en waarin je aanverwante spullen als computermuis en schrijfgerei kwijt kunt. Alles stijlvol bij de hand.

Pen en toetsenbord

Ze gaan nog steeds heel goed samen en kunnen vaak niet zonder elkaar. Naast een toetsenbord van laptop of PC is een pen en leren schrijfmap heel handig. De aantekeningen die niet meteen in een bestand verwerkt worden ontlasten je geheugen. Verwerken en uitwerken van de notities kan later. Ook de creatieve uitingen kun je snel en eenvoudig aan het papier toevertrouwen. Een briljant idee wordt zo niet gemakkelijk vergeten. Kattebelletjes, aantekeningen en memo’s zijn een mooie aanvulling op de bewaarde computerbestanden.